“Surfacing” – премиера на американски танцов спектакъл

0
40
VON HOWARD PROJECT

VON HOWARD PROJECTАмериканската компания за съвременен танц VON HOWARD PROJECT гостува в София по покана на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” по време на пролетната интензивна международна програма “Танцова работилница 2013” (Dance It! 2013).

VON HOWARD PROJECT ще направи своя дебют на българска сцена с премиера на спектакъла „Surfacing“ на хореографа Крисчън вон Хауърд. Тази работа на танцовата трупа изследва физическите и емоционалните граници, които ни разделят. Вон Хауърд, заедно с динамична си група изпълнители, се впуска в интерпретация на света на повърхностното и привидностите на външността. „Surfacing“ е съпроводен от пулсиращ саундтрак от електронна музика и светлинния дизайн на Майкъл Джарет. В програмата на спектакъла е включен също репертоар на американските хореографи Елизабет Гилеспи и Елинор Скот.

Крисчън вон Хауърд (артистичен директор на VON HOWARD PROJECT) е асистент преподавател по танц и хореография в университета “Virginia Commonwealth” и в известното Танцовото училище „Алвин Ейли“ (Alvin Ailey School) в Ню Йорк. От 1 до 7 април 2013 г. той ще преподава модерен танц по време на „Танцова работилница 2013“ в София.

5 април 2013 г. (петък), 19 ч.
Модерен театър, ул. Върбица 12, София
Можете да закупите билети от TicketStream