Derida Dance с премиера на 8-ми март

0
37
monocrossing

monocrossingMonocrossing е мултимедиен танцов пърформанс, в който героите преминават през различни виртуални пространства и предизвикателства в непрестанното търсене на това, което ще им помогне да изпълнят своята лична мисия. В спектакъла танцьорите поемат ролята на герои на една интерактивна история, задвижвана от непрестанно проучване и решаване на пъзел докато достигнат до своята крайна цел.

Концепцията и хореографията са на Живко Желязков, а заедно с него се впускат танцьорите Джънгин Лий от Южна Корея и номинираната за най-добър изпълнител на Унгария за 2012 г. Мариан Харгитай. Визията е дело на Полина Стоянова, а музикалната среда на  продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.

Премиерата на Monocrossing в София е насрочена за 8-ми март, от 19:30 ч., както и две представления на 9-ти март от 19:00 часа и 21:00 часа в новото пространство на Derida Dance Centеr на бул. Сливница 245, етаж 4.

monocrossingЕкипът на Derida Dance е  на унгарска земя от 24-ти февруари и е в трескава подготовка за предстоящата премиера.

Първото представление за Унгария ще изпревари българската премиера с една седмица и ще се състои този петък, 1-ви март 2013 година.

За да постигне своето пълно въздействие, спектакълът залага на по-близък контакт с публиката и ще бъде игран пред ограничен брой зрители. Препоръчително е да се направи резервация от сайта на Derida Dance Center.

Проектът е ко-продукция между българската танцова компания Derida Dance и Central Europe Dance Theater, Будапеща и е подкрепен от Министерство на Културата на Република България.