Нова престижна титла за бургаското брейк момиче Queen Mary

0
50
mary

maryБургаската световна шампионка по Брейк за 2011 год. Мари Славова „Queen Mary” (Ню Хоуп Крю)се завърна от международното състезание „Hip Opsession” с престижното Второ място в лигата на професионалния брейк танц.

Състезанието се проведе на 9 Февруари в Нант, Франция. В него взеха участие брейк танцьори от цялото земно кълбо. Фестивалът е най-престижния форум за брейк танц в Европа и един от най-престижните в света. В състезанието могат да участват само поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейк танца. Queen Mary взе участие в надпреварата на осемте най-добри брейк момичета в света. Нейни съпернички бяха танцьорки от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия.

Състезанието на брейк момичетата се проведе в индивидуално надиграване. Queen Mary беше най-младата участничка в групата на професионалните брейк танцьорки. На финала тя се състезава с представителката на Япония – AYUMI.

Треньор на Мари е Христо Андонов – Черния от Брейк Клуб „Бляк Стайл”. „Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати” заяви Черния. „Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала. Състезанието продължи 6 часа. В 4 от тях, коментаторите на състезанието говориха за Мари.”

Титлата от „Hip Opsession” e с изключителна стойност за българския Брейк танц. Състезанието е форум на най-добрите професионални брейк танцьори в света.

Журито на състезанието включваше международни звезди в областта на Брейк танца от Финландия, Съединените Щати, Франция и Русия – FOCUS (FIN) ,KEN SWIFT (USA), LILOU (FRA), KAREEM (USA), YAN THE SHRIMP (RUS)

През 2011 год. Мари стана световна шампионка по Брейк за аматьори на световното първенство по Хип-Хоп в гр. Грац, Австрия.
Вижте надиграването на Queen Mary с представителките на Япония и Испания на финала на състезанието:

[youtubegallery]
Mary с представителката на Япония|http://www.youtube.com/watch?v=g-o_ggfygqw
Mary с представителката на Испания|http://www.youtube.com/watch?v=tuUkTzkms8w
[/youtubegallery]