SISQO идва за първите хип-хоп награди в България

0
60
sisqo

sisqoНа 6-ти Февруари 2013 г. в България ще се проведат първите награди за хип хоп музика и култура. Организатори на събитието са „Ен Джи Партнърс”, „Хит Шоп Мюзик Груп” и рекламна агенция „Хотдринк Комюникейшънс”, които отсега подготвят уникалното шоу по идея на Мария Бонева.

Събитието ще се проведе в Рейнбоу плаза, където ще се събере цялото хип хоп общество и знакови имена и легенди от родния рап. Музиканти, текстописци, балети, диджеи, режисьори и всички, които направиха така, че този стил музика да бъде най-актуалният в момента за радост на своите фенове.

Самият избор ще бъде направен по особено иновативен начин чрез анкетно гласуване от самите хип хоп изпълнители, които ще номинират от 1 до 5 в различните категории. Сценографията, декорът и идейната концепция на спектакъла ще бъде изключително атрактивна и ще пресъздаде хип хоп културата през последните 10 години.

Специален гост на събитието e известния изпълнител SISQO.

Ние от BG Dancer ще ви представим номинираните в две от категориите:

Най-добра хип-хоп  денс формация за 2012 г.

forsite Forsite са Крюто от Бургас и главната буква не е грешка. Те са само част от възпитаниците на Христо Андонов (Черния) и не се нуждаят от представяне особено за истинските фенове на олд скуул блек партитата.

Forsite crew винаги са приветствани с много шум на събитията, в които участват, защото всяко тяхно появяване на сцена е хип-хоп денс провокация.

makosa nostraMakosa Nostra е фамилия, която обединява танцьори, DJ-и, певци, музиканти, млади, амбициозни и интелигентни хора, които са готови да си партнират и помагат помежду си и да организират интересни събития – било то танцови, музикални или телевизионни. “Това е една идея, която не е по-различна от мотото на Народното ни Събрание, само е малко по Хип Хоп.”

monstribeБрейк денс формацията MONSTRIBE е създадена през 1998 г. в „Младежки дом” гр. Враца. Групата комбинира различни стилове и танцови техники, които са типични за елементите от хип-хоп културата. Групата съвместно с „Младежки дом” гр. Враца е инициатор и организатор на националното брейк денс състезание „ROCKALUTION 1” 2006 г. и „ROCKALUTION 2” 2008 г.

popandrollPOP&ROLL са семейство от артисти, които запазват и разпространяват разнообразие от изкуство и изпращат позитивни послания към света.  Групата е фокусирана върху танците, но и работи в много други области, които са свързани. Намират се в София, но членовете идват от различни точки. Водят се от желанието да бъдат верни на чувствата си, да създават оригинални продукти, да възпитават, да образоват, да забавляват и да се развиват.

X-energyГрупата X-ENERGY е основана през 1999 г. в София. Повече от 10 години не спират да дават най–доброто от себе си за развиване и популяризиране на хип–хоп културата в България и извън нея. В началото започват от улицата. С времето развиват все повече танцовите си  умения и от улицата ги пренасят в зала, в която привличат нови и млади хора. Основната им идея е да вдъхновяват начинаещите като им предават своите знания и опит.

Най-добър хип-хоп денс балет за 2012 г.

balet magiaТе са млади, очарователни, амбициозни и талантливи. Те са балет „Магия” – балетът, който покори България, а вече и света. Създаден е в началото на 1999 г. През тези, изпълнени с емоция, години в школата на балета се обучават над 3000 момичета и момчета от цяла България. Те са грациозните изкушения от клиповете на много известни изпълнители, имат и много участия в концерти и турнета,както и в рекламни фотосесии.

balet novaБалетЪТ „Нова” са познати на широката /телевизионна/ аудитория като топ танцьори и лица във всички най–популярни хип-хоп и поп видеоклипове, реклами, концерти, турнета, риалити телевизионни формати и благотворителни събития. Те са балет с  над осем годишна история. Сред тях има професионален видео-оператор, хореограф, DJ, рекламист, юрист, стилист, професионални фотомодели и т.н. Точно това им позволява да подготвят цялостен професионално завършен продукт.

balet divaDIVA BALLET е първата частна трупа за модерен балет и Show Dance в България, създадена през 1994 г. В годините на прехода, DIVA предизвиква фурор с появяването си и за кратко време се превръща в търсено танцово бижу на българската сцена. Две години след създаването си, трупата е вече постоянен участник в най-гледаните телевизионни шоу предавания и музикални формати.

Model dance groupМодел денс груп е създадена през 1997 година. От създаването си до сега е работила с десетки български и чуждестранни изпълнители между които: Графа, Веселин Маринов, Нели Рангелова, КариЗма, Светла Иванова, Ishtar, Antique, Dragana Mirkovich при реализация на техни турнета, концерти и видеоклипове. В списъка с участия присъстват също така заснемане на ТВ реклами, работа в клубове, дискотеки и партита, изпълнения на проекти на театрални режисури.

studio121От началото на тази година STUDIO 121 е новото име на вече съществуващото 15 години студио, където музиката, танцът и ритъмът имат водеща роля. Хореографи: Милен Данков /основен хореограф/, Петя Попова, Сашка Димитрова, Виктор Милушев – Weezy, Здравко Костадинов, Пламен Aндреев – Pacho. Реализирани проекти: сценография, костюми и хореография за XFactor; хореография и участие във VIP Dance и др.

VSDanceV’s Dance е професионален балет, сформиран пролетта на 2009-та година от Виктория Димитрова Михова – Goldy, хореограф и ръководител. Всеки един от танцьорите има дългогодишен опит. Зад безупречното сценично поведение и професионализъм на балета стои многогодишна усилена работа. За V’s Dance танцът е хореографията на живота им, стил на общуване и начин на изразяване. Те определят себе си като професионална формация за танцова магия.

Всички номинирани по отделните категории са определени от организаторите на база на тяхната продукция през 2012 г. Номинациите са съгласувани с отделни изявени личности от различните сфери в българската хип хоп култура. Вижте всички номинации в сайта на събитието: BG HIP HOP AWARDS 2012