Победителят във виетнамския Dancing Stars Тихомир Гаврилов: Станах по-уверен танцьор и хореограф

0
100
Тихомир Гаврилов

Тихомир ГавриловТози път ще ви запознаем с наш танцьор, който се занимава с танци вече 15 години, а през 2010 г. печели виетнамското издание на Dancing Stars. Тихомир Гаврилов има зад гърба си 12-годишна кариера като състезател и 5-годишна като треньор. Четири години Тишо е в топ 6 на България от Републиканските шампионати по спортни танци и много пъти е полуфиналист на международни конкурси в чужбина и страната. Завършва Националната спортна академия с профил спортни танци, а в момента е част от преподавателския екип на „Dance Academy Sofia“.

BG Dancer: Здрасти, Тишо, как си след празниците?

Тишо: Здрасти. След празниците е леко уморено от много празнуване и от много танци. Благодаря за отделеното внимание към мен и пожелавам на всички да имат една вълнуваща и незабравима година.

BG Dancer: Ти спечели първия сезон на виетнамското издание на Dancing Stars.Тихомир Гаврилов Оспорвана ли беше битката, или беше ясно, че вие сте най-добрите?

Тишо: О, конкуренция имаше, разбира се. И то голяма! Но с много усилия и труд успяхме да победим. Имах късмета да танцувам с една от най-известните и красиви жени във Виетнам и за мен беше истинско удоволствие.

BG Dancer: Участвал си и в следващите сезони на предаването във Виетнам. Какво те привлече да отидеш там? Какви са впечатленията ти от формата, обстановката, танцовата културата?

Тишо: Да, участвах и втората година, а може би ще замина и тази. Когато ми предложиха да замина за първото шоу, не се замислих и за секунда. Оказа се едно незабравимо изживяване! Виетнам е много интересна и различна страна от нашата и винаги ще искам да се връщам там.

Тихомир ГавриловШоуто е напълно идентично като формат с останалите страни, в които се провежда. От началото имаше леки проблеми в организацията, но с времето те намаляват. Танцовата култура от друга страна не е толкова развита, но шоуто определено спомага за развитието и популяризирането на спортните танци там.

BG Dancer: Ти ли правеше хореографиите за предаването или имахте подкрепа от местни артисти?

Тишо: Хореографиите са изцяло мое дело и съм доста горд с това. Имахме помощ само за един танц, който беше индийски. В крайна сметка много се радвам, че успяхме да се справим и с този различен стил.

BG Dancer: Какво ти даде участието във формата? Промени ли нещо в теб, в танците ти?

Тишо: Tова изживяване ми донесе много неща – много приятни емоции, запознаване с новаТихомир Гаврилов култура (за първи път видях част от Азия ), но най-важното за мен е, че станах много по-уверен хореограф и танцьор.

BG Dancer: А какво ти дадоха танците като цяло? На какво ни учат, освен да танцуваме?

Тишо: Танците са част от мен от много време, те до голяма степен са ме изградили като човек и мисля, че са най-изумителния спорт. Защото съчетават в себе си артистичността на танца и всички положителни качества от спорта като отговорност, дисциплинираност, сензитивност, артистичност и много други.

BG Dancer: Как започна да танцуваш? Какво те мотивира?

Тишо: Това беше доста отдавна (смее се). Записах се сам, след като видях един плакат за школа по танци.От началото бях единственото момче, но после клубът се напълни с двойки и беше чудесно да израсна в такава обстановка. Най-голямата мотивация и вдъхновение съм Тихомир Гавриловполучил от моята треньорка Диана Добрева и естествено от много световно известни танцьори, като например участниците от световното първенство за професионалисти по латиноамерикански танци в Южна Африка през 1998.

BG Dancer: Кой стил от 10-те латиноамерикански и стандартни танци е най-близък до теб?

Тишо:  Харесвам всички танци, защото всеки танц е много различен и носи различно усещане, но определено имам слабост към румбата и виенския валс.

BG Dancer: Какво те очаква през новата година?

Тишо: Надявам се да имам една уникална година пълна с много танци! А за бъдещи планове не обичам да говоря предварително.

[youtubegallery]

[/youtubegallery]