„Азамен“ – интерактивен танцов спектакъл – ПРЕМИЕРА

0
23

Премиерата на интерактивния танцов спектакъл – “Азамен” може да гледате на 13 октомври 2012 г., от 19:00 часа, в камерна зала на Младежки театър “Николай Бинев”. Спектакълът е в рамките на фестивала „Панаир на младите”.

Художничката Албена Баева и сценографката Петя Боюкова създават компютърна програма и специални безжични костюми, с помощта на които танцьорите записват звуци и думи, модулират ги, контролират ги и така сами композират музиката, на която танцуват.

Предизвикателството – да превърнат телата си в инструмент за създаване на музика и танц едновременно – приемат Александър Манджуков и София Георгиева.

Те използват дигиталните технологии като средство, с което изследват най-старото човешко чувство – любовта, и се опитват да разберат какво се случва, когато излезем от любовния балон, колко лица има любимият човек и можем ли да ги обикнем всичките? До какви отговори стигат, каква история ще разкажат, ще видите на премиерата на “Азамен” – първият интерактивен танцов спектакъл в България.

Хореография и изпълнение: София Георгиева и Александър Манджуков

Костюми: Петя Боюкова и Албена Баева

Софтуер: Албена Баева

Технически асистент: Стефан Дончев, Михаил Врачански, Йордан Стоянов

Консултант: Симеон Янчев

“Азамен” се организира от център “Алос” в партньорство с Младежки театър “Николай Бинев”, Robotev.com и Derida Dance Center. Реализиран е с финансовата подкрепа на “Министерство на културата” и Фондация “Етюд”.

Повече информация за целия проект можете да намерите на www.runabout.eu