“Улови ритъма” – български филм с латино танци

0
196
улови ритъма

улови ритъма„Улови ритъма” е танцов филм, чието действие се развива в малкия Европейски град Варна, морска столица на бивша комунистическа държава България. Съни, талантлива тинейджърка, е окована от деспотизма на властния си баща, който е бивш партиен кариерист и настоящ бос в сенчестия бизнес. Бащата на Съни в младостта си е жертвал заради кариеризма майка й, развеждайки се с нея и отнемайки й децата й, а сега е готов на всичко, за да подтисне артистичния талант на Съни и да я задържи в хватката на своя деспотизъм. Неспособна да надживее загубата на майка си, Съни безуспешно се бори да открие поне малко щастие в живота си.

Веднъж попаднала по случайност на латино парти, Съни е пленена от ритъма на музиката, която протича по вените й и заживява в сърцето й, заставяйки я да се бори за свободата си и да се изправи пред предизвикателството да отхвърли деспотизма на баща си, както и да разкрие истинското му лице.

Филмът е забавна, романтична, музикална и танцова приказка със завладяващи герои, водени от динамична и чаровна героиня. Историята е класическа – пълна с драмитични обрати, вълнуващи танци, напрегнати салса състезания и неспирна надпревара с един силен, влиятелен и следващ единствено своите правила антагонист, който непрестанно използва своите методи да попречи на главната героиния да постигне мечтите си и да намери себе си.

Филма ще се завърти по екраните през юли 2013 г., а ето и няколко имена на актьорският състав: Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Кръстю Лафазанов, Асен Балтечки. Сред актьорите е и невероятния танцьор, хореограф, познат ни от редица реалити формати в България, Алфредо Торес. Не може да не споменем и участието на световната латино звезда Джони Вазскес. Главната роля се играе от Станислава Кънева (Съни), а Мирослав и Деница Иванови от Miro’ Dance също са сред актьорския състав. Евгени Стоянов от варненския клуб “Амор” също е сред танцьорите.

Продуцент: Тарик Куреши
Сценарист: Евгения Владимирова Ракитина-Куреши
Копродуцент: Илия Сотиров
Режисьор: Клайв Грандсон
Музикален режисьор: Димо Стоянов
Асистен продуцент: DJ Mitaka

Клайв Грандисон – режисьор