Индийска вечер с Капка Кумар

0
56
индийска вечер

индийска вечерИндийски танци, уъркшоп за танци, обичаи, къносване, облекло, накити и йога. Аромат на джинджифил, кадрамон и шафран, пъстри цветове, музика и мистични мудри ще завладеят ART Space.

Намасте! Божественото в мен се прекланя на Божественото в теб! Това е поздрава в Индия и така ще посрещне всички Капка Кумар – българката, която като дете сама учи индийски танци пред огледалото, а днес индийските й приятели откриват в нея своя преродила се сродна душа.

Какво означават патака, хамсася, катакамука и алападма и как се изпълняват мудрите (движенията на ръцете), как се танцува космическия танц Тандав, с който (танцуващия Шива) Натраджа създава земята – всичко това ще научат изкушените от грацията и ефирността на индийските танци.
Как с помощта на няколко техники можем да се заредим с много сила и положителна енергия?
Смисъла на къносването, което пречиства тялото и душата, защо трябва да носим гривни на краката и как различните накити задвижват определена енергия в човека – част от тайните, които Капка Кумар ще разкрие.

За красотата на вечерта ще се погрижат танцьорките от „Раджуника”, както и трите й дъщери! Всеки желаещ ще може да се преобрази със сари или чалма и да опита от ароматните индийски чайове с шафран, джинджифил и карамфил. И както казва Капка Кумар: „Да отворим чакрите и сърцата си, за да покажем своето истинско аз.”

Цена на билетите: 10 лв.

Предварителна продажба – Art Point of Sofia в МОЛ София на бул. “Стамболийски”
Преди представлението – ART Space

10 септември, понеделник, 19:00 ч.
Art Space – лятната сцена на НДК