Marcus Galante – хореограф в есенното издание на Dance It

0
43
Dance It in April
Dance It in April 2012 - finale

Dance It in April
Dance It in April 2012 - finale

Маркъс Галанте има широк опит като хореограф и преподавател по целия свят. Обучавал се е в Американския балетен театър и в Училището за американски балет; бил е също стипендиант в Харкнес Балет в Ню Йорк. Сред неговите учители са Патриша Уайлд, Ричард Рап, Стенли Уилямс и Жорж Баланчин. Танцувал е с множество компании като Чикаго Лирик Балет под ръководството на Мария Талчийф, Кливлънд Балет, Чинчинати Балет, Еглевски Балет и е бил солист на Националния Балет на ЮАР C.A.P.A.B., изпълнявайки класически репертоар. На Бродуей той е участвал като певец, танцьор и актьор в “A Chorus Line”, “Pippin”, “Carousel” и др. Той е работил и в операта, във филмови и телевизионни продукции заедно с Шърли Маклейн.

MarcusGalante
Marcus Galante

Г-н Галанте е създал множество успешни хореографии за балетни и театрални постановки, както и телевизионна и филмова хореография. През 1995 г. той е номиниран за наградата “Танц във филм” за късометражния филм “Private Performance” на режисьора Морган Спърлок. Получавал е стипендии от National Endowment for the Arts (хореография) и грантове за хореография от Фондацията за танц “Харкнес”. Г-н Галанте е бил преподавател в едни от най-престижните институции в страната като Ню Йорк Сити Балет, Американския балетен център Алвин Ейли, Балетното училище и компания Пенсилвания, Пасифик Нортуест Балет, Балетната компания “Lines Contemporary”, Еглевски Балет, Балет Чикаго, “Стъпки на Бродуей”, Танцовия център Бродуей, Балет Артс (Ню Йорк), Регионалния балет Мидуестърн, Чикагската Национална асоциация на майсторите на танца и мн. др. Неговият международен опит включва покани в Русия, Финландия, Япония, България, Черна гора, Германия, Аржентина, Бразилия и др.

Не случайно Маркъс Галанте ще преподава за четвърти път в “Танцова работилница” – този път дори и в двата си стила – класически балет и Бродуей джаз!

Повече информация за танцовата работилница през септември: Dance It
Информация за кандидатстване: Iliev Dance