23 май – Африка вече е близка!

0
33
Day-of-Africa-2012

Day-of-Africa-2012И тази година дойде време да отпразнуваме подобаващо световния ДЕН на АФРИКА, ден, който се чества от година на година все по-осезаемо по цялата планета като израз на нарастващото съзнание за Единството на всички земни жители.

  • „Африка е вторият по големина и по население континент в света след Азия. Със своята площ тя заема близо 20 % от сушата на Земята, а нейните милиард обитатели представляват 14 % от населението на света.”

Мултикултурните активисти от Global Vision Circle по традиция са се заели със задачата да представят в една вечер духа на Черния континент, чието изобилие, богатство и разнообразие надхвърлят въображението. На 23 Май (сряда) столичния MORGAN’s BAR (ул. “Ал. Стамболийски” 41) ще се превърне в своеобразно „културно посолство на Африка”, в което музиката и танците са посланиците, призовани да обединяват, да премахват границите и да разкриват нови хоризонти пред нашата човечност.

  • „Денят на Африка е обявен на 25 май 1963 г. от Организацията за африканско единство (от юли 2002 г. – АФРИКАНСКИ СЪЮЗ), обединяваща 53 държави. Водеща цел на организацията е повишаване на континенталния мир и сътрудничество. Дейността на съюза е насочена към разрешаване на конфликти между отделните нации и към координиране на политиката, икономиката, дейността в областта на културата, науката, медицината и образованието.”

Събитието, по случай ДЕНЯ на АФРИКА, ще събере представители на цялата африканска общност в България, много приятели и почитатели на Африка, както и онези, които са отворени и готови да преживеят за първи път радостта от срещата си с африканската музика и култура.

Музикалната селекция на празненството на 23 Май е поверена на най-опитните „афронафти” у нас – Dancing Angel, Africandro & Olaija, които ще ви потопят в атмосферата на далечни страни като Конго, Нигерия, Сенегал, Кот д’Ивоар, Южна Африка, Камерун, Етиопия, Гамбия и др. За това, разбира се, ще допринесе автентичното присъствие на дансинга на африканците у нас, както и специалният урок по афро танци за начинаещи на Айша от Гамбия (Aisha Joko Dance Studio).

Бъдете с нас тази вечер, като живо доказателство, че ако успеем да премахнем границите в съзнанието си, географските граници престават да имат значение и внезапно разбираме, че Африка вече не е толкова далечна, Африка вече е близка!

Начало на урока по афро танци: 20:00, цена 5 лв.

Начало на партито: 21:00, вход 5 лв.