8th Fanta Dance Fiesta -най-престижното танцово събитие в Европа

0
55

За осма поредна година, от 11 до 13 май в НДК, София отново ще събере най-изкусните и изявени танцьори и инструктори в латино танците (салса, самба, бачата, кизомба, ча ча, меренге, румба), хип-хоп и брейк музиката, MTV танците и contemporary по време на Осмия Фанта Танцов Фестивал. Превърнал се в едно от най-престижните танцови събития в Европа, фестивалът всяка година привлича у нас повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много други).

Мероприятието е организирано едновременно както  за любители, които активно се занимават с танцуване, така и за хора, които са почитатели на тези жанрове музика или искат да се запознаят с тях.

Дневната програма на Фестивала включва възможност за обогатяване на танцовата култура и умения с уроци по хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, ча ча, кизомба, и други.

Преподаватели ще бъдат най-добрите и доказали се танцьори от цял свят. Сред тях се открояват имената на тримата братя Vazquez – Francisko, Johnny и Luis (САЩ) – добре известни на публиката с невероятните си движения и иновативен стил, както и с многобройните си участия в обичани Холивудски продукции, сред които филма „Танцувай с мен“, Baila Society (САЩ), Tropical Gem (Италия), Maykel Fonts (Куба), на чиито умения ще можем да се насладим и във филма „Улични танци“ 2, чиято премиера е само след месец, Seo Fernandez (Куба), Justinas Duknauskas & Ana Melnikova (Русия & Литва) – носители на Световната купа за Латино Шоупрограми за Професионалисти, David Colas (Франция), Niels “Storm” Robitzky (Германия) и много други.

Уроците са разделени на различни нива на танцуване, така че дори и никога да не сте пробвали стъпките на някой от тези танци, ще се докоснете до тайната и вълшебството на ритмите. Уъркщопите включват както танцувални техники за двойки, така и различни индивидуални занимания.

За избора на музиката по време на партитата в дните от фестивала ще се грижат едни от най-добрите DJ-и в света:

Латино танци: DJ El Malo (Швейцария),  DJ Mauri (Холандия), DJ Tazz (Гърция), DJ Mehmed (Турция), DJ Dobcho (България), Alex DJ (България), DJ Dian (България), DJ Garo (България).

Hip Hop: DJ Woodoo & J:Loop (Швейцария), 100 Kila (България), DJ Fruit Session (България), DJ Cass (България), DJ Akasha (България), DJ  Starterass (България), DJ George (България). Специално участие по време на партитата ще вземат добре известните на българската хип хоп публика Спенс и Играта.

Break Dance: DJ Panic (Холандия); DJ Skill (България)

В последния ден на Фестивала ще се проведе и състезание, което ще определи най-добрите хип хоп, брейк и салса танцьори в България. Състезанието ще бъде разделено в различни дивизии в зависимост от вида танц.

Тази година състезанието по хип хоп и брейк танци ще се проведе по официалните правила на световната организация Hip Hop International (HHI), на която България вече е член. Победителите от състезанието ще имат възможността да представят България по време на финалите, организирани от HHI през месец август в Лас Вегас, САЩ.

Ето и програмата с уроците за събота – 12 май и за неделя – 13 май