VII Международен турнир по спортни танци – Монтана Open 2012 стартира на 7 април

0
75

На 7 април в  зала „Младост” (Монтана) елитни танцови двойки от цяла България и 12 европейски държави ще се борят за призовете на VІІ Международен турнир по спортни танци – Монтана Open 2012. Почетен патрон на шампионата е Посланикът на Русия в България Юрий Николаевич Исаков. Турнирът е подкрепен от всички общини на Област Монтана.

Участие в турнира са потвърдили клубове по спортни танци от Беларус, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Израел, Италия, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Хърватска. Сред членовете на съдийската бригада е Александър Тинкелман – президент на Изрелската федерация по спортни танци, доц. Дмитрий Белявский – преподавател в Държавния университет за физическо възпитание на Република Белорусия, Ненад Зидак – президент на Танцовата федерация на Република Хърватска, Галена Великова – една от най-популярните дами в Гърция, представител на федерацията по спортни танци на южната ни съседка, Михайло Живанович – представител на един от най-големите сръбски спортни клубове – „Фиеста” от Нови сад.

Турнирът се организира от монтанския клуб „ОГОСТА данс” и Българската федерация по спортни танци. Включен е в Държавния спортен календар и отговаря на международните стандарти.

Програмата на турнира започва в 11,00 ч. на 7-ми април. Българските двойки ще се състезават до 14 ч. в кръг от Държавния шампионат. Предварителните кръгове на открития Международен турнир по спортни танци Монтана Open 2012 ще се проведе от 16 до 18.30 ч.

Тържествената Гала вечер ще започне в 19,00 ч. Парад на знамената на общините от област Монтана ще даде начало на най-атрактивната част от състезанието. Емоционалният градус ще покачи шоу демонстрацията на стандартен формейшън от шампионите на Румъния. Новата композиция латино формейшън на възпитаниците на старши треньора на „ОГОСТА данс” Веселин Ковачев ще бъде показана за пръв път пред публиката. Тя ще раздели на 2 части състезателната програма – полуфиналите и финала на Монтана Open 2012. С връчване на Купата на общините на Област Монтана ще завърши оспорвания турнир.