Имитаторът на Майкъл Джексън, Сергей: Талантът сам те открива, от 20 години не съм спирал да танцувам

0
42
Workshop MJ

Сергей НиколовBG Dancer: Здравей Сергей, представи се на читателите на БГ Денсър
Сергей: Здравейте на всички приятели на танцовото изкуство, за мен е чест да ви се представя. Казвам се Сергей Николов и съм един от най-добрите имитатори в България на краля на попа – Michael Jackson.

BG Dancer: От колко време се занимаваш с танци и къде си се учил?
Сергей: От 20 години не съм спирал да танцувам. Основните стилове, които танцувам, са хип-хоп, електро буги, модерни танци, джаз, латино, както и Michael Jackson dance style. По принцип съм самоук, не съм завършил специално училище, но любовта ми към танците се усъвършенства по време на срещи с различни групи, хора с опит както и работа по професията „танцьор“. Стиловете, в който се чувствам най-добре, са хип-хоп и електро буги, сърцето ми избра тези стилове, когато бях на 16 г. Открих и първата си хип-хоп денс формация в гр. Кюстендил под името “Power steps” през далечната 1994 г.

BG Dancer: Как се запали по танците и какво са те за теб?
Сергей: Просто е – или го имаш, или го нямаш. Талантът сам те открива. Спомням си деня, в който се запалих, тогава имаше радио точки, по времето на бай Тошо. Тогава цяла нощ не можах да спя, бях развълнуван, дори танцувах върху балетна музика.Сергей Николов

BG Dancer: Къде се изявяваш и къде има повече реализация за теб и стилът ти, тук или в чужбина?
Сергей: За съжаление в България е малко сложно в днешно време. Имам хип- хоп зала, но интересът е по-слаб, сравнено с преди. Появиха се и други причини, които спират развитието ми България, за съжаление. Но пък намирам повече работа и изяви в чужбина.

BG Dancer: Би ли участвал във формат от типа на So you think you can dance?
Сергей: Да, разбира се.

BG Dancer: А според теб защо няма такъв формат в България?

Сергей: Може би не му е дошло времето. Но си мисля, че парите също играят голяма роля в организирането на такъв вид формат в България Много се надявам да се появят хора с възможности, за да реализират една такава мечта на всеки танцьор.

Workshop MJBG Dancer: Какво ти предстои?

Сергей: В момента в България ми предстои един workshop, посветен на стила на Michael Jackson, който ще се проведе на 10 март в зала „Универсиада“. Ще преподавам 2 интензивни часа много техника и маниери от стила на Michael Jackson. Всъщност такъв вид уроци за пръв път се правят у нас. Каня всички да усетят тънкостите на този стил. След това ми предстои пътуване в чужбина като трибут на Michael Jackson.