Аплодисментите – доза дрога и никога не ти стигат

0
11
Петър Йорданов

Запознайте се с ирландските танци и Петър Йорданов, инструктор по ирландски танци в Fusion Dance Studio.

Петър ЙордановС ирландските танци се захванах, тъй като са нестандартни, некомерсиални за нашата страна и трябва жестока воля и много тренировки, за да достигнеш нивото, с което да ги представиш по най-добрия начин. Все пак най-голямото удоволствие е когато успееш да правиш ритъма с глезените си и дори без музикален съпровод, публиката да изпадне в еуфория, аплодисментите, които са като дрога и никога не ти стигат, когато си доволен.

Донякъде е хубаво, че в България ирландските танци не са толкова известни, но от друга страна би било по-добре, ако повече хора успеят да се докоснат до магията на ирландската музика и танците, защото от личен опит виждам в залата, че хората на които им е било любопитно, интересно, забавно-остават да тренират с нас.

Тренировките по ирландски танци са един много добър  начин да накараш тялото си да работи като една машина или да отделят на части и процеси отделни мускулни групи. Едно от предимствата е и музиката, която няма как да те остави безразличен, просто като слушаш ти се иска да станеш и да танцуваш-това казват всички, а и аз съм на това мнение.

Прочетете цялото интервю на страниците на Млада София