БЛИЦ интервю с Галена Великова

0
116
Галена Великова

Галена Великова
сп. "Max"

Галена Великова е една от преуспелите българки в сферата на танцовото изкуство, международно признат хореограф и жури на много конкурси. Печелила е българския и гръцкия шампионат по латино американски танци от 1996 до 2000 г., като в същото време активно обучава шампионите и повечето от състезаващите се двойки на България, Турция и Гърция. Галена е пълноправен член на Международната асоциация на учителите по танци. През 2009 и 2010 е част от журито на предаванията „Dancing Starts” и „VIP Dance”. Жури е и във всички танцови формати, правени в Гърция. Управялва три танцови студия, където се готвят бъдещите шампиони на Гърция.

BG Dancer: Здравей Галена, за много години, как прекара празниците? Имаше ли танци?
Галена Великова: Здравейте, честита новата 2012 г. на всички – с пожелания за здраве, късмет и много любов. Аз прекарах празниците в Гърция в семеен кръг (роднините ми от България ми дойдоха на гости), а танци имаше. За да си винаги на ниво при състезателните танци, не трябва да се прекъсва за дълго време!

BG Dancer: През изминалата година какво се случи при теб професионално?
Галена Великова: Миналата година бях водеща на всекидневно предаване, което беше посветено на Dancing stars. Бих искала да отбележа, че нивото на танцуване през последните години в Гърция усилено се повишава.

Галена ВеликоваBG Dancer: Как върви работата в школите? Преподаваш ли или си твърде заета?
Галена Великова: Школите, които водя в Гърция, вървят много добре. Аз се занимавам с шампионите на Гърция, които тренирам повече от 5 години, а също така съм треньор и на много грьцки и турски двойки, които искат да постигнат своите мечти.

BG Dancer: Кога да очакваме школа и в България?
Галена Великова: За момента нямам планове за откриване на танцово училище в родината, но скоро ще издам учебни DVD-та по танци, които ще бъдат достъпни и в България.

BG Dancer: Как започна с танците? Ако не се занимаваше с танци, с какво би се занимавала?
Галена Великова: Занимавам се с танци от дете, бях на 9 години, а майка ми беше инициатор на тази идея. С времето откриваш, че танците са не само лесен начин да влезеш във форма, но и да се разтовариш психически, а и са много красиви.

Ако нямах късмета да се занимавам с танци, мисля, че щях да сьм адвокат, защото докато учех право в университета, ми беше много интерсно.

Галена ВеликоваBG Dancer: Защо според теб няма формат от типа на „So you think you can dance“в България? Няма достатъчно танцьори или?
Галена Великова: В Гърция имаше два успешни сезона на „So you think you can dance“. Що се отнася до България, мисля, че телевизиите повече повярваха на предаванята като “Dancing Stars“ и „VIP Dance”, защото главните герои са извесни личности и успехът беше сигурен.

BG Dancer: Кой е любимият ти танц и какво да очакваме от теб тази година?
Галена Великова: Много ми е трудно да посоча любим танц, но мисля, че самбата ми допада най-много! Тази година планирам да организирам голям международен турнир в Атина.

[vsw id="lNBBfxzq_8s" source="youtube" width="545" height="444" autoplay="no"]