Смяна на фламенко темпото с Рохас и Родригес

0
75
фламенко

фламенко“Cambio de Tercio” или преведено от испански на български промяна на темпото. Това е шоуто, което на 21 декември ще разтърси зала 1 на НДК с фламенко ритъм и испанска страст. Специалният предколеден спектакъл, организиран от продуцентска компания “БГ Саунд Стейдж”, е гвоздеят в програмата на Новогодишния музикален фестивал на НДК.

“Cambio de Tercio”  е под хореографията на знаменитите испански танцьори и хореографи Анхел Рохас и Карлос Родригес, създатели на най-горещата танцова формация на Испания  – „Нуево балет Еспаньол”.  Те  ще пристигнат за грандиозното си шоу у нас след поредица спектакли в Москва и Санкт Петербург.

CJAVIERFERGO_NUEVO-BALLET“Cambio de Tercio”  ще смени темпото десет пъти в 10 части –  всяка, микс от стилове, основани на класически испански танци – cantinas, sevillanas, fandangos, rumbas, bamberas, bulerias, tanguillos и seguidillas. На сцената заедно с Рохас и Родригес ще бъдат четири изящни танцьорки, които двамата хореографи специално са подбрали по умения, темперамент и чар – Пилар Гонзалес,  Мария Лопес, Ракел Тамрит и Кристина Де Вега.

Шестимата ще танцуват под акомпанимента на едни от най-известните фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”.

Голяма част от красотата на флеменкото е в пищните, цветни костюми. По време на шоуто те се сменят няколко пъти. Неизчерпаемата енергия на музиката и богатството от автентични ритми пренася зрителите директно в горещите испански нощи където ключовата дума е само една – фиеста.

Събитието се организира с подкрепата на посолството на Кралство Испания у нас. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, Мултирама, Юзит Каларс и в билетния център на НДК.