Фюжън аранжименти от Финландия – втората родина на тангото

0
44
Trio Primo

Trio PrimoПремиерният концерт на финландското трио Танго Примо беше много вълнуващо и се превърна в голям успех! Зала 6 на НДК едва побра 500-те любители на тангото, които с нетърпение очакваха да чуят красивия глас на Йоханна, китарата и гласа на Йоуни и виртуозния акордеон на Самули от Танго Примо.

Публиката остана очарована от емоционалното изпълнение както на финландските музиканти, така и на българските танцьори от Дeнс Академи.

Не очаквахме, че един акордеон може да направи такова солово изпълнение, каквото ни бе представено от виртуоза Самули. Всички в залата си потропваха с крак и им се искаше да се впуснат във вихъра на финландското танго.
tango primoПоследната песен – Приказна страна (най-популярното финландско танго) – отведе публиката към красив рай, далечна страна, достижима само в мечтите ни, след което залата бе огласена от бурните аплодисменти и никой не искаше да си тръгва. Трио Примо бяха върнати с бис на сцената и направиха своята финална песен.

Най-голямата изненада дойде с изпълнението на фюжън танго аранжиментите на популярни, хитови парчета на Дийп Пърпъл и Майкъл Джексън.
Йоханна, Йоуни и Самули се трогнаха от топлотата, с която българската публика посрещна техните изпълнения и обещаха да се върнат отново, вероятно в по-голяма зала, за да представят още красиви финландски танга.

Концерта не би се случил без подкрепата на финландското посолство в името на Н. Пр. Таря Лайтиайнен, посланик на Финландия.

[vsw id="0g5u7xhk_5U" source="youtube" width="425" height="344" autoplay="no"]