VІІІ Конкурс за съвременна хореография върху българска музика

0
32
Bolero
margaritaarnaoudova.org

Bolero
margaritaarnaoudova.org

VІІІ Конкурс за съвременна хореография върху българска музика за наградата на името на Маргарита Арнаудова – национално издание.

Одобрени проекти за финалния етап на Конкурса за съвременна хореография върху българска музика за наградата на името на Маргарита Арнаудова са:

1. Александър Георгиев – Спектакъл “Bareback”, музика – Стефан Гълъбов
2. Александър Манджуков – Спектакъл „По пътеката към шосето оттатък реката” – Музика  – Боян Воденичаров, Любомир Пипков
3. Асен Наков – Спектакъл „Малки правила” , музика  – „Румен Бояджиев – син”
4. Николина Тодорова – спектакъл „РадиоАктивни”,  музика – Phuture Shok, Bluba Lu, Трипъл Ей, Иво Папазов

Спектаклите на финалистите ще бъдат представени на конкурсната гала-вечер на 7 декември 2011, когато ще бъдат присъдени и наградите.

VІІІ Конкурс за съвременна хореография върху българска музика за награда на името на Маргарита Арнаудова специално издание, посветено на 70-годишнината от рождението на Маргарита Арнаудова.

Конкурсът “Маргарита Арнаудова” е учреден от доц. Калина Богоева през 1996 г. Той е израз на творческата потребност на трупата да търси взаимодействие между българските хореографи, композитори и художници. Откривателството на нови идеи и форми в националното танцово изкуство е традицията на “Арабеск”, създадена от Маргарита Арнаудова.

Възпоменателната награда “Маргарита Арнаудова” се присъжда от публиката. Тя е знак към балетния зрител и към неговото съпричастие за въздействието на спектакъла. Такава е идеалната цел на учредителката на наградата г-жа Калина Богоева.
VІІІ-то специално издание на конкурса  е едно от събитията, с които Балет „Арабеск” ще отбележи 70- годишнина на своя дългогодишен ръководител и хореограф Маргарита Арнаудова.