Ден на тангото с Tanguerin в София

0
56
тангерин

тангоПрез тази година отново ще отпразнуваме 11 декември, Националния ден на тангото в Аржентина и рождената дата на Карлос Гардел – една наистина знаменателна дата, която специално избрахме през 2004 г. за да създадем нашата организация Тангерин. От икономически съображения този път няма да организираме няколкодневен фестивал, както правихме през последните няколко години. Но ще спазим традицията, която наложихме през изминалите 7 години и ще отбележим подобаващо Деня на тангото на 11 декември!

тангеринТази година искаме да посветим събитието на новите български танго школи, преподаватели и музиканти и за целта сме подготвили серия от събития с участието на няколко клуба възникнали през последните 2 години, както и на първата българска музиклана формация посветила се изцяло на тангото. Правим това с надеждата че танго клубовете и танго музикантите в България ще се увеличават и ще помагат за популяризирането на уникалната симбиоза между музика, танц, чувство и състояние на духа наречена ТАНГО! Надяваме се, също така, че на 11 декември ще се присъедините към нас за да празнуваме заедно!

Екипът на Тангерин

Програма за Деня на Тангото
всички мероприятия ще се проведат в Клуб Студио 5

14:00 – 18:00
Открити уроци за въведение в аржентинското танго на новите софийски танго школи.
Начало на уроците: 14 ч., 15 ч., 16 ч. и 17 ч.
(без ограничение на възрастта, посещението с партньор не е задължително, но се препоръчва)
ВХОД СВОБОДЕН
18:30 – 19:30
Прожекция на шоуто Forever Tango (Аржентина, САЩ)
Forever Tango e eдин от най-известните танго спектакли в света, гастролирал при изключителен успех на Бродуей, който разказва за пъстрата история на тангото с музика, танц и драматични картини. В шото участва впечатляваща селекция от 14 прочути танцьора и 11 музиканта от Аржентина.
ВХОД СВОБОДЕН
20:00 – 01:00
GRAN MILONGA

Голямо танго парти с:
- концерт на българската танго група TAN GO GO -
- танцови демонстрации на новите български танго двойки -
- музика от DJ El Maquinista -
- визии от VJ tanguerin -
ВХОД С БИЛЕТИ:
10 лв. при предварителна продажба от Тикет Плюс
15 лв. на входа