Грандиозния ансамбъл “Игор Мойсеев” с три спектакъла у нас

0
49
Игоря Моисеева

Игоря МоисееваРуският академичен ансамбъл за народни танци „Игор Мойсеев“ ще представи новата си програма и в Пловдив на 19 ноември в Шеста палата на Пловдивския панаир.

Интересът към атрактивните изпълнения на ансамбъл „ Игор Мойсеев“ в Пловдив се оказа огромен и тазгодишната обиколка на артистите у нас ще започне именно от Града под тепетата, след което ще продължи във Варна на 21 ноември в ДКС и ще завърши в София на 23 ноември в зала 1 на НДК.

И в трите града ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи нова програма в две части. В първата част  ще видим най-доброто от богатия репертоар на ансамбъл „Игор Мойсеев“, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от най-добрите хореографи от „Игор Мойсеев“, българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов.  За първи път на родна сцена руските артисти  ще изиграят  македонски и сръбски танц, разработени от същия хореографски състав.

Игор Мойсеев Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски, това невероятно представление, съчетаващо оригинални образи и ефектни обрати,  е играно в САЩ над 20 пъти. Първото представяне на „Ночь на Лысой горе“  пред българска публика ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров.

Билетите за концерта на ансамбъл „Игор Мойсеев“ в Пловдив на 19 ноември са вече в продажба от разпространителската мрежа на Eventim, както и на касата пред Oбщина Пловдив.

Билетите за концертите на ансамбъл „Игор Мойсеев“ във Варна (21 ноември) и София (23 ноември) все още могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, касата на ДКС (Варна) и Билетен център НДК (София).