Lord of the Dance с нова визия и продукция

0
16
Lord of the Dance
фото: Иван Негревски

Lord of the Dance
фото: Иван Негревски

Най-успешният танцов спектакъл на всички времена Lord of the Dance ще направи на 2 и 3 ноември в София световната премиера на новата си продукция, включваща нови костюми, нови декори, нова сценография, специални ефекти и видео екрани.

Това съобщиха вчера пред медии солистите на Lord of the Dance Золтан Пап и Андреа Крен в ирландския пъб Irish Harp.

Двамата приеха специалната покана на АРТ БГ и Irish Harp да участват в своеобразно надиграване с представители на български клубове за ирландски танци. Двайсетина момичета и момчета проявиха смелост да застанат срещу  професионалните танцьори Андреа и Золтан и да покажат на какво са способни.

Регламентът изискваше двамата солисти от  Lord of the Dance да излъчат четирима победители сред българите, които са се справили най-добре. Изборът бе труден за Андреа и Золтан, които бяха приятно изненадани от високото ниво на нашите танцьори.

Приятелите ни от Келтски Феникс в лицето на Станимир, който е ръководител на групата, показа на звездите, че можем да им бъдем достойни конкуренти.

Lord of the dance
фото: Иван Негревски

„Да си призная честно, очаквах да видя любители, дошли да се позабавляваме заедно, а се оказа, че някои от участниците владеят тънкостите на ирландския танц до съвършенство, граничещо с това на професионални ирландски изпълнители“ сподели впечатленията си  Золтан Пап.

Специален гост на събитието бе и Коцето Калки, който представи песен от сценичния проект „Белият кон“, върху който работи в момента със съдействието на АРТ БГ. Спектакълът, който предстои да бъде представен в близко бъдеще съчетава български и ирландски танци и мотиви.

Андреа Крен и Золтан Пап ще видим заедно с останалата част от Lord of the Dance в зала 1 на НДК  на 2 и 3 ноември в зала 1 на НДК.Билети за двата концерта все още могат да бъдат намерени в Билетен център НДК и мрежата на Eventim.