Солисти от Lord of the Dance ще се надиграват с наши клубове

0
34
Lord of the Dance

Lord of the DanceДвама от солистите на световноизвестния танцов спектакъл Lord of the Dance пристигат в София в неделя, 9 октомври.

Поводът за тяхното посещение е среща с местни клубове за ирландски танци, която ще се състои на 10 октомври от 17 ч. в ирландския пъб Irish Harp (ул. „Света София“ 7).

В програмата на събитието, организирано съвместно от АРТ БГ и Irish Harp е предвидено своеобразно „надиграване“ между ирландските танцьори и нашите момчета и момичета, нетърпеливи да покажат професионализъм в изпълненията си, достоен за сравнение с този на школата на Майкъл Флетли.

За най-добрите български танцьори са предвидени изкушаващи награди, а специален гост на събитието ще бъде Коцето Калки, известен освен с всичките си артистични превъплъщения и със страстта си към ирландската култура и танц.

Солистите от Lord of the Dance ще направят оглед и на зала 1 на НДК, който е абсолютно задължителен преди двата големи спектакъла на трупата на 2 и 3 ноември в зала 1 на НДК.

Както стана ясно, в есенното турне на Lord of the Dance бе предвидена една дата за България, но  мениджмънтът на продукцията без колебание се съгласи на втори спектакъл, който бе избран с предимство пред още едно шоу в Румъния.