Премиерен спектакъл на Derida Dance ще открие Sofia Dance Week

0
29
спектакъл ASA

спектакъл ASA

Приближава четвъртото издание на утвърдилия се в българското културно пространство фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK, който за поредна година ще доведе в столицата едни от най-интересните спектакли от световната танцова сцена. Цяло съзвездие от националности ще „оцвети” софийските зали в шест поредни вечери, от 26 септември до 1 октомври.

Един от основните акценти в тазгодишното издание е спектакълът A.S.A, копродукция между ЕДНО и танцова компания Derida Dance.Заглавието A.S.A е абревиатура от „Average Speed of Answer” (средна скорост на отговор). A.S.A. е по концепция и хореография е на Живко Желязков, а за постановката са селектирани танцьори от различни краища на света.

SDWA.S.A е пътешествие, което преминава през различни области от нашия живот, простиращи се от физическото „земно осъзнаване” до абстрактното „космическо съзнание”. Какви са новите предизвикателства пред нашата лична организация в прехода от индустриалното към информационното общество – това са въпросите, които спектакълът отправя към публиката.

От 17 август, старираха продажбите на билети за фестивала, като цените са в ценовия ранг от 10 до 40 лв. Специално за най-големите почитатели на съвременното танцово изкуство, организаторите на фестивала, ЕДНО, са подготвили фестивален билет 6 + на стойност 50 лв., който освен достъп до цялата фестивална програма, дава достъп до „зад кулисите” на SOFIA DANCE WEEK, както и до всички фестивални партита и други „плюс” изненади.

Очаквайте подробна програма на събитието.

Източник: Списание Едно