„Българе“ представят „Албена“ в Зала 1 на НДК

0
49

На 26 май 2011 година, само два дни след Деня на българската писменост и култура, ансамбъл „Българе“ представя един от най-известните си спектакли – „Албена“. Той ще се играе на сцената на Зала 1 на Националния дворец на културата и започва в 19:30.

Спектакълът показва красотата и силата на българската фолклорна песен, като разкрива с пълна сила таланта на солистката на ансамбъла Албена Вескова. Освен Албена Вескова на сцената се представят родопският певец Любомир Петов – откритието на ансамбъл ‘Българе’ трио ‘THE UNIQUE VOICES’, гайдарят Веселин Кузмов, кавалджията Владимир Величков и цигуларят Атанас Славов – Мравчо, които по отделно и заедно смайват публиката с невероятните си изпълнения.

В спектакъла са включени 15 фолклорни и авторски песни от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония. От ансамбъла обещават да покажат красотата на българския фолклорен танц по нов и оригинален начин, изпълнен с много ефекти и новаторски режисьорски решения. За първи път във фолклорното изкуство в програмата са включени коне и каскадьори.

Цените на билетите са между 15 и 100 лв, като към 20.05.2011 са налични билети от всички видове.

[vsw id="T26kodsvm6M" source="youtube" width="425" height="344" autoplay="no"]