4-часово състезание на 7-ми Fanta Dance Festival

0
40

Състезанието по салса и брейк в рамките на 7-мия Fanta Dance Festival продължи рекордните 4 часа.
Над 25 двойки и отбори по салса се състезаваха в дивизии: аматьори, отбори и професионалисти, а 8 crew-та участваха в брейк денс състезанието. Журито и в двете категории се състоеше от представители на известни български и чужди танцови формации, експерти в съответната област.
Докато журито оценяваше, публиката се забавляваше под музиката на един от най-добрите салса диджеи в България – DJ Dian. Раздадоха се и куп награди (предимно фул пасове за предстоящи латино събития), докато състезателите се сменяха на сцената.
Освен battle между брейкърите, имаше и битка между салсеросите. Две от двойките имаха еднакъв резултат и трябваше да се състезават помежду си.
Зрителите, освен че се насладиха на изключително оспорвано състезание със страхотни танцьори от България, Гърция, Румъния и Турция, имаха възможността да видят и изключително майсторското изпълнение на BNF (Ballet National Firulete), световни шампиони по салса за 2010 г.

Резултатите от 1-ви кръг на Fiesta Cup

Салса

Дивизия Професионалисти

1-во място – Dimitris Psychogyios & Stella Koutsoulidou, Гърция

2-ро място – Божидар Гугушев (Тео) & Александра Щетинска, България

3-то място – Valentin Stefan & Simona Petric, Румъния

Дивизия Отбор

1-во място – ExTeam, София

2-ро място – MalaMbo, Варна

3-то място – StreetSalseros, София

Дивизия Аматьори

1-во място – Цветан Петров & Йоана Петрова, Варна


2-ро място – Vassilis Kainaros & Алиса Сергеева, Гърция/България


3-то място – Теодор Георгиев & Иглика Георгиева, България

Битката при брейкърите спечели Kosher Flavа

Турнирът е част от веригата състезания Fiesta Cup и е първи за годината, а големият финал ще бъде през декември месец. Победителите във всяко едно от състезанията от веригата Fiesta Cup печелят купа. Победителите от големия финал разпределят наградния фонд на състезанието. Очаквайте видео от състезанието.